کارشناس فوتبال درباره تغییرات زیاد در نیمکت مربیان لیگ برتر فوتبال توضیحاتی را بیان کرد. اصغر مازیار کارشناس فوتبال در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره تغییرات زیاد در نیمکت فنی تیمهای لیگ برتر فوتبال اظهار کرد: در اصل ما در مدیریت باشگاهها باید به دنبال این مطلب باشیم که این مربیان براساس […]
کارشناس فوتبال درباره تغییرات زیاد در نیمکت مربیان لیگ برتر فوتبال توضیحاتی را بیان کرد.
اصغر مازیار کارشناس فوتبال در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره تغییرات زیاد در نیمکت فنی تیمهای لیگ برتر فوتبال اظهار کرد: در اصل ما در مدیریت باشگاهها باید به دنبال این مطلب باشیم که این مربیان براساس چه معیاری انتخاب میشوند و برنامه هایشان به چه صورت است. آیا برنامهای مربی به باشگاه میدهد که این برنامه اجرا نمیشود و به واسطه اجرا نشدن آن برنامه اخراج میشود و یا دلایل دیگر آن چه میتواند باشد.
او افزود: به طور معمول در همه جای دنیا رسم بر این است که هر باشگاه یک کمیته فنی دارد و با توجه به اهداف باشگاه میآیند و یک سرمربی را انتخاب میکنند و به او زمان میدهند و این زمان براساس برنامه است و به او اعلام میشود. اما در کشور ما این طور نیست و هم مربیان با برنامه وارد باشگاهها نمیشوند و هم جابه جایی مربیان چه بخواهد استعفا باشد و چه اخراج باشد بر مبنای دلایل منطقی صورت نمیگیرد. لزوما ممکن است که بگویند این مربی نتیجه نگرفته است، اما خودم خاطرم هست که ما یک زمانی کشورهای عربی را مورد تمسخر قرار میدادایم که چرا با هر باخت مربی عوض میکنند، اما اکنون میبینیم که متاسفانه این شرایط در کشور ما ایجاد شده است. به نظرم مربی باید به او فرصت بدهند بلکه بتواند کاری انجام بدهد و باید انتخابش هم از روز اول یک انتخاب صحیح و منطقی باشد.
مازیار درباره اینکه به نظرتان تیمهایی که مربیانشان را تعویض کردند در امر نتیجه گیری موفق بودند، گفت: واقعیت اینجا هست که نتیجه نگرفتند. حتی همین کار هم خیلی جواب نداده است. مثلا ما میبینیم که در لیگ خودمان ۲ مربی از ۲ باشگاه جابه جا میشوند و هر کدام به تیم مقابل میرود، اما لزوما نتایج تغییر خاصی اتفاق نمیافتد. برای اینکه ما نسبت به عملکرد یک مربی در یک تیم اظهار نظر کنیم زمان لازم است، اما فقط شوک ممکن است کارگشا نباشد. ما بارها زمانهایی بوده که یک مربی جابه جا شده و بازی اول را توانسته نتیجه بگیرد و همه فکر میکردند آن شوک نتیجه داده است، اما در ادامه دیدند که این اتفاق نیفتاده است. یا برعکس یک مربی در یکی، ۲ بازی ابتدایی نتیجه نگرفته، اما در ادامه راه وقتی مانده است توانسته تفکرات خود را به تیمش القا کند و نتیجه لازم گرفته شود. من باز فکر میکنم که شاید لازم باشد مدیران ما صبر و حوصله بیشتری داشته باشند و نکته بعدی این است که یک عده مربیان جدید تری وارد چرخه مربیگری شوند، چون مربیانی داریم که این توانایی و شایستگی را دارند، اما به آنها فرصت کمتری داده میشود و اگر این شرایط در فوتبال کشورمان برقرار شود نهایتا فوتبال کشورمان از این وضعیت سود میکند.
مازیار درباره اینکه چرخش معیوب مربیان و جایه جایی چند مربی در تیمهای لیگ برتری را چطور ارزیابی میکند، گفت: مدیران باشگاهی ما این فرصت هم برای سایر مربیان فراهم کنند و این طوری به نفعشان است. وقتی به تعداد مربیان واجد شرایط در بازار کار باشد آن موقع مربی مجبور است برای اینکه سرکار بماند کار خودش را با نهایت دقت و نتیجه گیری انجام بدهد. وقتی که مربی حس میکند که وضعیتش در این باشگاه امن نیست و بعد به باشگاه دیگری میرود ممکن است به فکر ارتقای خود هم نباشد. نکته بعدی این است که مربیان باید درجه پرولاینسس داشته باشند و لزوما با مدرک مربیگری درجه A دیگر راه گشا نیست و قانونا هم فکر میکنم که باید پرولاینسس داشته باشند که بتوانند در رقابتها شرکت کنند.
او ادامه داد: اگر تعداد مربیانی که بتوانند کار کنند زیاد باشند، چون دست مدیران برای انتخاب باز است و مربیان وادار میشوند که کار بهتری انجام بدهند که سرکار بمانند و این نهایتا باعث پیشرفت فوتبال میشود. شرایط فعلی که فوتبال کشورمان دارد این است که متاسفانه خیلی مربیان در اصطلاح دل نگرانی ندارند و میدانند که اگر در این باشگاه نباشند در باشگاه دیگر به کار گرفته میشوند و این هم موجب افت فوتبال و هم موجب دلسردی بقیه مربیانی که در حال حاضر مشغول به کار نیستند میشود.
کارشناس فوتبال درباره اینکه مربیان اروپایی با شرایط فعلی کشور حاضر نیستند به ایران بیایند و این برای مربیان ایرانی بهتر شده است، گفت: در هر صورت آنچه که مهم است مربیان خارجی برای ورودشان به کشور چند مشکل دیگر هم وجود دارد. آنچه که مهم است که تعداد نفراتی که باشگاهها میتوانند به ایران بیاورند محدود است و اکنون فقط تیم استقلال توانسته این کار را انجام بدهد. ما آنچه در لیگمان میبینیم این است که بعد از مدتها تیم استقلال یک مربی خارجی آورده است. تیم استقلال بعد از ساپینتو ۲، ۳ سالی بود که مربی خارجی نیاورد و از مربیان داخلی داشت استفاده میکرد. البته در هر صورت چه مربی خارجی میخواهد به ایران بیاید و چه مربی داخلی یک تیم انتخاب کند، آنچه که مسلم هست این است که مدیران ما برای نتیجه دارند این کار را انجام میدهند و این نتیجه گرایی و دور اندیشی نکردن به فوتبال ما ضربه خواهد زد.
مازیار درباره اینکه در زمینه جابه جایی مربیان هم دلالان نقش دارند، گفت: ما وقتی درباره دلالیسم صحبت میکنیم ۲ بحث وجود دارد. یکی ایجنتهای رسمی هستند که از فیفا هم مدرک دارند و کارشان قانونی است. در مورد نقل و انتقالات هم موارد قانونی لحاظ میشود و به این شکل نمیتوانیم درباره این داستان صحبت کنیم و لزوما بحث دلالیسم را مطرح کنیم. در مورد بازیکنان به این صورت است که فرض بر این است که اگر یک بازیکن از طرف یک ایجنت به باشگاهی معرفی میشود تمام موازین قانونی اش دارد رعایت میشود. در نتیجه کل این کار که در همه جای دنیا هم انجام میشود کار اشتباهی نیست، اما شاید لزوما انتخابهایی که انجام میشود با توجه به شایستگیها نباشد و در اصل برای معرفی کردن بازیکنانی که شایستگی کمتری دارند فشارهایی از طرف دلالها وارد شود، اما در هر صورت عین همین داستان برای مربیان هم هست و شاید به این شکل کارها دارد با انتخاب مدیران به این صورت انجام میشود.
خبرنگار: مریم طایفه